Çarşamba, Haziran 10, 2015

İş Hayatı İçin Kullanışlı 10 Aplikasyon

Posted by Egemen Atkaya on Çarşamba, Haziran 10, 2015 | No comments

Sizde yoğun çalışıyorsanız yükün büyük bir kısmını telefonunuza devretmenizin tam zamanı. Muhtemelen masaüstü bilgisayarınız, kitaplar ve defteriniz arasında mekik dokuyarak ajandanızı güncelliyorsunuz. Ancak cebinizde bu kadar güçlü bir bilgisayar taşırken neden bunlarla hala uğraşıyorsunuz.
İşte size işinizi takip edebileceğiniz en iyi 10 aplikasyon

1. Field Manage by Locqus

Ekibinizi ofis içerisinde yönetmek zordur. Ancak sahadaki elemanlara iş atamak ve bu işi takip etmek daha zordur. Field Manage by Locqus mobil olarak çalışan elemanlarınızı takip etmeye yarayan etkili bir aplikasyon.
Aplikasyon tüm ekip üyelerinizin cihazlarına kurulduktan sonra onlara tek tek yapmaları gereken işi atıyorsunuz ve daha sonra gelişimi takip ediyorsunuz. Ayrıca müşterilerinize elemanlarınızın ne zaman onlarda olacağı bilgisini de geçebilirsiniz.
Ek olarak elemanlarınız cevap yazabilir, fatura yollayabilir ve kolayca kredi kartı ödemesi kabul edebilirler.

2. Evernote

Yeni zamanın not kağıdı’ olarak nitelendirilen Evernote’un en önemli özelliği, platformlara ve işletim sistemlerine bağlı olmaksızın verilerin senkronizasyonunu sağlıyor olması.
Metin, görüntü ve ses dosyası şeklindeki notlara yalnızca e-posta ve tarayıcı arayüzünden değil, akıllı telefon ve PDA cihazı üzerinden de erişebilirlik sağlayan Evernote, aylık 50 Mb’lık kota aşılmadığı sürece ücretsiz kullanılabiliyor. Doküman yönetim ve paylaşım programı olan Evernote kullanılan tüm cihazlarda senkronize bir şekilde çalışıyor.

3. Dropbox

Mobil çalışanlar için olmazsa olmaz uygulamaların başında Dropbox geliyor. Online harddiskiniz olan ve dosya senkronizasyonunu oldukça kolay kılan bu uygulama ile üzerinde çalıştığınız dökümanları, resimleri, her türlü dosyayı harddiskinize kaydeder gibi kaydedip web tabanlı olarak herhangi bir yerden, telefonunuzdan, iPad’inizden kısacası heryerden ulaşabilirsiniz.

4. Skype

Skype uluslararası görüşmeler ve video konferanslar için en ideal aplikasyonlardan biri. Skype hesapları arası yazılı, sesli ve görüntülü görüşmeler ücretsiz. Yerel veya mobil hatları aramak ise sudan ucuz. Düşünün ki aylık 9.9 Euro (yaklaşık 25 TL) ödeyerek 100 ülkeden fazla yerel hatları sınırsız bir şekilde arayabiliyorsunuz.

5. Tasks

Google servisleri ile mükemmel bir şekilde senkronize olabilen, kullanıcı dostu, mevcut koşullarda piyasadaki bence en iyi görev yöneticisi uygulaması.

6. Fxware

XWare ise farklı döviz kurları ile çalışan kişiler için hayati önem taşıyan bir uygulama. Bu uygulama ile her türlü döviz kuru anlık olarak takip edilebiliyor ve kolayca kurlar arası çeviri yapılabiliyor.

7. Scanner Pro

Bu uygulama sayesinde günlük ihtiyaç duyabileceğiniz bir çok dökümanı tarayarak saklayabiliyorsunuz.
Örnek:
1- Kredi Kartları: Eski yeni bütün kredi kartlarınızı tarayabilir ve arşivleyebilirsiniz. Cüzdanınız çalınırsa bu bilgiler size zaman kazandıracaktır.
2- Ruhsat: Dijital kopyası bile olsa bir çok polisin size zorluk çıkarmayacağını biliyor muydunuz?
3- Kimlik: Eşiniz dahil yakın ailenizin kimlik bilgilerine ne zaman ihtiyacınız olacağını bilemezsiniz. İhtiyacınız olduğunda dilerseniz iPhone’unuzdan taratabilir veya PDF olarak isteyen kişiye gönderebilirsiniz
3- Muhtelif: Migros, IKEA, Mudo Store, Müze kartı derken cüzdanlar patlayacak noktalara geldi. Bir çok firma aslında sadece kartın numarası ile ilgileniyor, bu sebeple kartların taranmış versiyonlarıda bir çok noktada iş görüyor.

8. Bankacılık Uygulamaları

Neredeyse tüm bankaların iOS platformu için uygulamaları bulunuyor ve bu uygulamaların çoğunda internet bankacılığında yapabildiğiniz işlemlerin tamamını gerçekleştirebiliyorsunuz. Tabii ki bankadan bankaya uygulama yeteneği konusunda farklar olabiliyor, ancak uygulamaların genel olarak oldukça yeterli olduğunu söyleyebiliriz.

9. Mileage Tracker

Uçuşlarınızı otomatik olarak kayıt eden ve size bildiren aplikasyon emrinize amade, hemde çok kolay kullanım arayüzü ile.

10.Car Locator

Herkeste olmazsa olmaz olarak düşündüğüm bir aplikasyon. Sizde aracınızı alışveriş merkezlerinde kaybediyorsanız Car Locator bulmak için birebir.

0 yorum:

Yorum Gönder